Möt våra Ambassadörer

Hillevi Brändt

Hillevi Brändt

Jag heter Hillevi och är en överlevare från pillerpsykiatrins dagar på 1970-talet. Jag vill berätta om min långa erfarenhet av att leva med Bipolär sjukdom, om vikten av att få rätt diagnos, rätt medicin och rätt dos. Vill också berätta om hur viktigt det är med rätt bemötande och att man kan återhämta sig - att ingenting är omöjligt.

Hans Östman

Hans Östman

Hans Östman föreläser om sitt liv med Asperger syndrom. I mitt föredrag berättar jag dels om hur livet var innan jag fick min diagnos. Diagnosen fick jag ganska sent i livet. Jag var 28 år gammal och hade ett jobb på ett skolbibliotek. Jag berättar också om mina erfarenheter av att ha ett arbete utan att mina arbetskamrater visste om att jag hade en diagnos.

Ann-Katrin Noreliusson

Ann-Katrin Noreliusson

AnnKatrin Noreliusson har två barn med diagnoser inom NPF, som adhd, högfungerande autism, Tourettes och OCD. Där tvångssyndrom/OCD är den tuffaste av de diagnoser som finns i familjen. Barnen är idag vuxna, men tar anhörigskapet nånsin semester?

Carola Embretsen

Carola Embretsen

Carola föreläser om att leva med depression, GAD (generaliserat tvångssyndrom), hälsoångest , tvångssyndrom  och en stark sårbarhet för stress.

Julia Karlsen

Julia Karlsen

Förståelse är nyckeln till ett bra bemötande. Och ett bra bemötande är nyckeln till ett bra liv. Det som står i vägen för detta är stigmatisering och bristande kunskap. I min föreläsning försöker jag motverka bådadera, genom att förklara orsaken bakom klassiskt autistiska beteenden och ge andra människor en inblick i hur jag tänker, känner och uppfattar min omvärld.

Fler kommer upp snart.